Violet Isabel Luna Kehanet Profesörü
Rp Partneri : - Kan durumu : Melez Mesaj Sayısı : 92 Kayıt tarihi : 10/03/10 Yaş : 28 Lakap : Is, Vio
| Konu: Ortak 1. Ders Ptsi Haz. 14, 2010 11:40 am | |
| Bugün, nedense keyfim yerinde değildi. Yapılacak pek çok işim vardı, son zamanlar süpürgeden düşerek kendimi sakatlama marifetini gösterdiğim için işlerim birikmişti. İlk olarak da ders vermem gerekirdi, öğrencilerim Kehanet gibi önemli bir dersten geri kalmamalıydı. Masanın üzerindeki eşyalarımı çabucak toparladım ve odamdan çıktım. Üzerimde siyah bir cüppe vardı, saçlarımı açık bırakmıştım. Kehanet kulesine doğru ilerledim. Etrafta pek fazla kişi yoktu. Ayakkabımın sesleri koridorda yankılanıyor, çerçevelerdeki yüzler rahatsız olmuşcasına bana dönüyordu. Kehanet kulesine ulaştığımda yorulmuştum. Kilitli kapıyı açtım ve içeri girdim. Sandalyeme oturdum, geniş dersliğime bakarak öğrencilerimin gelmesini bekledim. İlk gelen, Hufflepuff'lı bir kız oldu. Kafam o kadar dağınıktı ki, adını bile hatırlayamadım.
" İyimisiniz Profesör? Sizi göremeyince çok üzüldük. " " Merak etme tatlım, iyiyim. En azından ders verebilecek kadar. "
dedim ve gülümsedim. Kız da kendine bir yer buldu ve eşyalarını çıkarmaya koyuldu. Yavaş yavaş sınıf doldu ve ben de dersime başlayabileceğime karar verdim. Ayağa kalktım, öğrencilerin çoğu beni tanıyordu; ama geçen yıl Kehanet profesörü olmadığım için tanımayanlar da vardı.
" Evet, ilk dersimize hoşgeldiniz. Ben Violet Isabel Luna. Evet, ilk dersimiz biraz geç oldu fakat küçük bir sakatlık geçirdim. Sanırım biraz sakarım. "
Bunları söyledim ve güldüm. Öğrenciler de gülümsediler. Biraz sonra devam ettim:
" Şimdi bir an önce derse geçmek istiyorum. İsteyenler not alabilirler. "
Öğrencilerden bazıları not defterlerini ve kalemlerini çıkardılar. Başım ne kadar ağrısa da, iyi görünmek için uğraşıyordum. Dersin, diğer derslerimde olduğu gibi çabucak - en azından benim için - geçeceğini biliyordum ve masaya geçtim, önümdeki kağıda şöyle bir baktıktan sonra anlatmaya koyuldum:
" Kehanet'te geleceği görmenin pek çok tekniği vardır. Size bu ders bu tekniklerden sadece birini anlatacağım. Kehanet'te geleceği görme teknikleri şunlardır: Astroloji, kuş organları, kart bakımı, kristal küre, rüya yorumu, ateş kehanetleri, el falı ve çay yapraklarının okunması. Bu ders ise çay yapraklarıyla ilgili olanı öğreneceğiz. "
Asamın bir hareketiyle dolabı açtım ve dolaptan çıkan çay yaprakları - her kişinin önüne üç tane - öğrencilerin bulunduğu masalara yerleşti. Öğrencilerin bazıları not almaya devam etti, bazıları da çay yapraklarını incelediler. Ben de anlatmaya devam ettim.
" Çay yapraklarıyla geleceğin yorumlanmasında... "
Asamı bu kez tahtaya yönelttim ve şu yazılar belirdi:
"Meşe palamudu - talih kuşu, beklenmedik altın gelişi Sopa – bir saldırı Haç işareti – çile gelişi ve onun çekilmesi Kartal – ölümcül düşman Ecel – ölüm Kuru kafa – yoluna çıkacak bir tehlike Güneş – büyük bir mutluluk "
Devam ettim:
" Anlamına gelmektedir. Evet, bugünlük bu kadar. Bu konuya daha sonra da çalışmanızı istiyorum. Size ödev olarak da sıra arkadaşınızın şimdi masanızın önüne gelecek kutudan seçtiği 5 çay yaprağını inceleyip ona uygun bir gelecek yazmayı ve aynı zamanda şekillerini de belirtmeyi veriyorum. "
Dedim ve yine asamın bir hareketiyle her masada birer tane kutu belirmesini sağladım. Dersin sonuna kadar uğraşan öğrencilerin bazı zorlanıyor gibiydi, bazıları ise ödevi kolaylıkla yaptı ve getirdi. Sınıfta öğrenci kalmayınca, ben de eşyalarımı toparladım ve çıktım.
| |
|