Mathilda Alitté Ronchéz Sihir Tarihi Profesörü & Işık Yeminlisi
Rp Partneri : Sebastién Pércival ile evli. Kan durumu : Safkan Mesaj Sayısı : 283 Kayıt tarihi : 09/04/10 Yaş : 27 Lakap : Lil
| Konu: II.Ders Ptsi Haz. 07, 2010 2:40 am | |
| Zaman:Öğlen Vakti Hava:Güneşli Kurgu:Ağır ve asil adımlarla sınıfa giriyor Profesör Pércival.Öğrencilerin dikkatini çekip derse odaklanmaları için; Dizinin üstünde ipek bi' siyah elbise, siyah ince desenli bi' tül çorap ve onlara uygun siyah platform topuklu ayakkabılar giyiyor.Koyu siyah bi' gözmakyajı yapıyor.Dudaklarına sürdüğü kan kırmızısı ruj, dolgun dudaklarını daha bi' dolgun gösteriyor.Kocaman bi' gülümsemeyle topuklarını tankırdatark yürüdü ve masasının üstüne oturup bacak-bacak üstüne attı.Kalın kitabı elinin tersiyle itti ve öğrencilerine gülümseyerek bu ders hakkındaki en ilgi çekici şeyi anlatmalarını istedi.Bütün öğrencilerine sırayla anlattırdı.Zil çaldıktan sonra her öğrenciye kalem şeker dağıttı ve asil adımlarla sınıftan çıktı.
Ödev: En sevdiğiniz büyücü'nün/cadı'nın hayatının kısa bi' özeti.
~Saçmalamadan ve abartmadan beni konuşturabilirsiniz. ~Geçen dersten bağımsız olarak yazınız. ~İlk yazana +15 vereceğim ~III.tekili kullanınız. ~NPC olmamasına özen gösteriniz.
İyi Rpler... | |
|
Eléonora Jane Pércival Hufflepuff 3. Sınıf
Rp Partneri : İstenmiyor. Kan durumu : Safkan. Mesaj Sayısı : 324 Kayıt tarihi : 04/06/10 Lakap : Yoe. Sadece yakınlarım lakap takma hakkına sahipler.
| Konu: Geri: II.Ders Ptsi Haz. 07, 2010 8:42 am | |
| Annesinin dersine gittiğine seviniyordu Jane. Derse bayılıyordu. Hava güneşli olduğundan Jane daha mutlu oluyordu. Sınıfa girdiğinde bir çok öğrencinin yerinde oturduğunu gördü. Hemen o da bir sıraya oturdu ve kitabını çıkardı. Profesör Pércival ağır adımlarla sınıfa girdi. Çok güzel olmuştu. Dizinin üstünde ipek bir siyah elbise giymişti. Siyah topuklu ayakkabıları sınıfta yankılanıyor. Öğrencilerin dikkatini çekiyordu. Dudaklarına sürdüğü ruj ise dudaklarını iyice çgöstermişti. Kocaman bi' gülümsemeyle masasının üstüne oturup bacak-bacak üstüne attı. Gözlerini öğrencilerin üzerinde gezdirdi. Jane'e gelince gülümsedi ama hemen gözlerini sınıfa çevirerek konuşmaya başladı.
"Çocuklar bu ders hakkında en ilgi çekici şeyi anlatmanızı istiyorum.Sırayla anlatacaksınız..." dedi ve İlk sıradan öğrencileri kaldırmaya başladı. Slytherinli öğrenciler genelde somurtkan bir yüz ifadesi ile cevap veriyordu. Sıra Jane'e gelmişti.
"Evet sence Jane en çekici şey nedir?" dedi. Jane her derste olduğu gibi kızardı ama çok kızarmamıştı. Çünkü karşısındaki annesi idi. Tam Annem olmanız diyecekti ki vazgeçti.
"Bence sihir tarihi dersinde en çekici şey dersin kendisi, tarihimizi öğrenmemiz... Bir büyücü geçmişini tarihini öğrenmeden nasıl geleceği için iyi planlar kurabilir ki? Önce geçmişimizi, tarihimizi öğrenmeliyiz ki geleceğimize ve şuna bakabilelim. Bunun içindir ki bu dersin tümü ilgi çekici bence..." dedi ve oturdu. Profesör gülümseyerek arka sıralara doğru gitti. Jane Profesörün gülümsemesiyle rahatlamıştı. Bu annesi olmasından mıdır yoksa dediğinin hoşuna gitmesinden midir bilmiordu. Ama gülümsemesi onu rahatlatmıştı. Zil çaldıktan sonra her öğrenciye kalem şeker dağıttı. Herkese gülümseyerek sınıftan çıktı.- Spoiler:
Ödev:
Albus Dumbledore - Eski bir bilgin Dumbledore'un bir kız kardeşi ve bir erkek kardeşi vardır. Kız kardeşi Ariana, daha küçük bir çocuk iken, kontrol edemediği bir büyü yaptığı sırada, bu durumu görüp korkan mugglelar tarafından saldırıya uğramıştır. Bu saldırının şokunu atlatamayan Ariana, bakıma muhtaç kalmıştır. Bunun üzerine babası muggleların peşine düşüp onlara saldırmıştır. Ariana'nın babası yakalandığında neden saldırdığını anlatmamış ve Azkaban'a yollanmıştır. Ve oradada hayatını kaybetmiştir. Annesi ise bir gün, Ariana annesine yardım etmek isterken, gene gücünü kontrol edemeyip kaza ile annesini öldürmüştür. Dumbledore daha genç iken Grindelwald ile arkadaş olmuştur. Kendilerini güç verilmişler olarak tanımlamaktadırlar. Dumbledore, Arkadaşı Grindelwald ile birlikte Ölüm Yadigarları'nı aramaya çıkmayı planlamıştır. Fakat Aberforth Dumbledore, Ariana'ya bakması gerektiğini ona soylediğinde kız kardeşini de seyehatlerine almayı düşünmüştür. Bu fikri hiç sevmeyen Grindelwald sinirlenip Aberforth'a asasını çekmiştir. Sonra üçü birlikte orada düello etmeye başlar. Ve kız kardeşi o düello sırasında hayatını kaybetmiştir. Genç iken Grindelwald'in fikirlerine kapılmasına rağmen, Ariana'nın ölümünden sonra her türlü haksızlığa karşı savaşmaya başlamıştır. İleriki zamanlarda Grindelwald'ı kendisi yenmiştir. (Görenler tarafından Dünya'nın en büyük düellosu olarak söylenir.) Mugglehaklarını savunmuş ve muggle doğumlulari korumuştur. En başından beriLord Woldrmort'a karşı savaşmıştır. Dumbledore'u eski Karanlık sanatlara karşı savunma Profesörü Snape, Dumbledore'un kendi isteği üzerine öldürmüştür.
| |
|
Andréa Chelsea O'shéliâ Slytherin 4. sınıf
Rp Partneri : Peter Gregory Coén.Seni çok seviyorum bi' tanem <3 Kan durumu : Safkan Mesaj Sayısı : 514 Kayıt tarihi : 06/06/10 Lakap : And, Add
| Konu: Geri: II.Ders Çarş. Haz. 09, 2010 12:04 pm | |
| Belki hayatında en nefret ettiği ders bu dersti Andréa için.Saçma sapan geçmişlerini öğrenmeye pek meraklı olmayan Andréa özellikle aydınlık olan bi' öğretmenin dersine girdiği için derse olan nefreti kat be kat artıyordu.Homurdanarak sınıfa girdi ve en arkadaki sıraya oturdu.İyilik-Sever-Bayan-Pércival, dersinin ne kadar sıkıcı olduğunu anlamış olmalıki derse girerken maymun kılığına girip dikkatimizi çekmeyi denemiş" diye düşünmeden edemedi Andréa.Aslında öğretmeninin ne giydiği umrunda bile değildi.Tekrar homurdandı ve masaya başını dayayıp gözlerini kapadı.Duyduğu sesler Andréa için uğultudan farksızdı.Küçük gözlerini araladı ve sıranın ona geldiğini farketti.Ayağa kalktı ve "-Sevdiğim bişi yok" deyip yerine oturdu.Dersler umurunda değildi.Zil çaldığında kalem şekerini almadan yerinden fırladı.Ders onun için çok sıkıcıydı. Ödev - Spoiler:
1330–1418 yılları arasında yaşamış Fransız simyagerdir. Muhtemelen Fransa-Pontoise de doğmuştur. 1418 yılında ise Paris'te ölmüştür. Ölümünden sonraki şöhreti, hayattayken büyüye olan ilgisinden gelmektedir. Hatta bazıları onun ölmediğine inanmaktadırlar. Felsefe taşını bulduğu ve bununla ölümsüzlüğü keşfettiğine inanılır. Söylentiye göre “Yahudi Abraham” isimli, simyanın sırlarını veren bir kitap bulmuş, ve yıllarca karısı Pernelle ile uğraşarak buradaki şifreleri çözmüş ve bu sanatın sırrına vakıf olmuştur. Harry Potter'dan ünlü manga/anime serisi Fullmetal Alchemist'e kadar pek çok eserde göndermeler yapılan Flamel'in adı Brown'un eserlerinde de "Sion Tarikatı'nın 8. Büyük Üstadı" olarak geçer.
| |
|
Misafir Misafir
| Konu: Geri: II.Ders Cuma Haz. 11, 2010 4:02 pm | |
| Güneş bugün oldukça yakıcıydı, böyle günlerde derslere girmek aşırı derece de sıkıcı oluyordu. Bende derslere giriyor ve neredeyse dersin yarısında uyuyordum. Sınıfta oturmuş profesörü bekliyorduk, profesör kapıdan içeri bir aseletli girdi. Siyah ipek bir elbise altına ince desenli bir çorap ile güzellikten parıldıyan siyah ayakkabıları ile içeride ki ortamı ısıtıyordu. Yüzünde ki dikkan çeken kırmızı ruj ile dudakları oldukça dolgun görünüyordu. Bunu bende deneyebilirdim. Kırmızı ruj ve dolgun dudak... Kendinden emin olarak gülümsüyordu. O da ne kadar harika göründüğünün bilincindeydi. Topuklu ayakkabıların sınıftaki yansımaları ile masasına oturdu ve bacak-bacak üstüne atarak dersle ilgili ilgi çekici şeyleri söylememizi istedi. Bundan sonrası çekilmezdi işte kafamı sıraya koydum ve diğer öğrenciler ve profesörün dediklerini sessizce dinledim. Ödevi bir parşome karalayarak zil çalar çalmaz profesöre teslim edettim, kapıdan çıkarken profesörün ikram ettiği şekerden gülümseyerek bir tane aldım ve ağzıma attım, sonra sınıfı terk ettim.Ödev- Spoiler:
James Potter James Potter bir Safkandı. 1971 yılında Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na başladı. Hogwarts'da üç yakın arkadaş edindi. Bunlarla Çapulcular Grubunu kurdu. Bu Kişiler Sirius Black, Remus Lupin, Peter Pettigrew'tı. Sirius, Peter ve James Remus ile beraber olabilmek için animagusa dönüştüler. James'in animagusa dönüştüğünde aldığı şekil Çatal Boynuzlu Geyikti.Hogwarts'da Gryffindor öğrencisiydi.Çok yetenekli bir ögrenciydi, yedinci yılında öğrenci başı olmuştu. Okul yıllarında Severus Snape'ten nefret ederdi.Bu nefreti karşılıksız değildi. Snape de James'den nefret ederdi. Bu nefretleri daha okullarındaki ilk yılda başlamıştı. James, Snape'ten nefret ettiği için onunla sık sık dalga geçerdi. Ve okulda ki tüm öğrencilerin içinde onu küçük düşürürdü.Bu küçük düşürmesinde en yakın arkadaşı Sirius Black'te ona yardım ederdi. Remus Lupin bu olaylara katılmasa da sınıf başkanı olmasına rağmen bu olayları engellemezdi. Peter Pettigrew ise bu olayları izlemekten zevk alırdı.James Snape'e Sümsükus lakabını takmıştı. James ve Sirius okulun en çalışkan ve en yaramaz öğrencileriydi. James'ın kardeşi gibi sevdiği Sirius'a güveni tamdı. Bu iki arkadaş en zorlu büyüleri bile öğrenci olmalarına karşı yapabiliyor ve bütün öğretmenleri şaşkına düşürüyordu. James kızlarla pek ilgilenir ve onlara gösteriş yapmayı severdi. Özellikle Lily Evans ile çok ilgilenirdi. Ancak Lily Evans ondan nefret ederdi. Okul sonrasında ise Lily Evans ile evlenmiş ve Harry Potter adlı bir çocukları olmuştu. Okulda Gryffindor Quidditch Takımında Arayıcı pozisyonunda oynardı. Çok iyi bir oyuncuydu. Bu yeteneği Harry Potter'a da geçmiştir. Okuldan sonra Lord Voldemort'a karşı olan Zümrüdüanka Yoldaşlığı'na katılmıştı. Voldemort'un elinden üç kez kaçmayı başarmıştı. Godric's Hollow adlı kasabada Lily Evans ile yaşamaya başlamışlardı. Ancak Voldemortun peşlerinde olduğunu anlayınca kendilerini Fidelius büyüsü ile saklamıştı. James sır tutucularının Sirius olmasını ister ama Sirius Peter sır tutucusu olursa bunun Voldemortun kafasını karıştırcağını düşünür ve Sır Tutucuyu Peter yapar. Ancak Peter çift taraflı bir ajandır ve Voldemort'a Potterların kaldığı yeri söyler. Lord Voldemort buraya gelir ve ilk önce James'i öldürür.
|
|
Mathilda Alitté Ronchéz Sihir Tarihi Profesörü & Işık Yeminlisi
Rp Partneri : Sebastién Pércival ile evli. Kan durumu : Safkan Mesaj Sayısı : 283 Kayıt tarihi : 09/04/10 Yaş : 27 Lakap : Lil
| Konu: Geri: II.Ders Ptsi Haz. 14, 2010 4:53 pm | |
| | |
|