Jayson Ryan Tılsım-Muska Profesörü
Kan durumu : Melez. Mesaj Sayısı : 31 Kayıt tarihi : 15/05/10
| Konu: İlk Ders. C.tesi Mayıs 15, 2010 7:37 pm | |
| Hava: Hafif güneş ve rüzgarlı Zaman: Son ders saatleri Kurgu: Profesörün yeni gelmiştir ve ilk dersidir.Üzerinde beyaz gömlek ve koyu tonda bir Jean var.Cübbesi de üzerinde.Bu derste öğrencileri hakkında bir fikir sahibi olmak için sınıfı süzüyor ve bazı kişilere isimlerini soruyor.Daha çok kitaptan okuyarak anlatmayı tercih ediyor.Bazı büyüleri kendi deneyerek gösteriyor ve denenmesini istiyor.Bu büyüler "Wingardium Leviosa ve Exhilaro" Eğlenceli bir ders geçiyor.Öğrenciler bu Profesör hakkında iyi düşüncelere sahip oluyor.Ödev vermiyor fakat Birdaha ki dersin konusunu kitaptan okumalarını rica ediyor. *Beni konuşturabilirsiniz. *İstediğiniz anlatımı kullanabilirsiniz. *İlk yazana +5 Puan. İyi Dersler. | |
|
Renesmee Da Silvera Hufflepuff 3. Sınıf
Rp Partneri : İSTEMİYORUM!!!! Kan durumu : Safkan Mesaj Sayısı : 1098 Kayıt tarihi : 24/01/10 Yaş : 28 Lakap : Nessie
| Konu: Geri: İlk Ders. C.tesi Mayıs 15, 2010 7:54 pm | |
| Son derse yaklaşıyorduk. Derslerden yeni profesörlerden sıkılmıştım açıkçası. Şimdiki dersimiz Tılsım'dı. Sınıfa girdiğimde henüz kimse yoktu. Yerime oturdum. Tek başıma oturduğum için sıkılmaya başladım. Bir kağıt ve bir kalem çıkarıp resim çizmeye başladım. Sıkılmaktan iyiydi. Kalemi elime alıp sayfayı karalamaya başladım. Hüzünlü olduğum zamanlar hep bunu yapardım. En azından beni biraz rahatlatırdı. Sayfa simsiyah olmuştu. Karalamaktan alnımda bir kaç damla ter oluşmuştu. Resme o kadar dalmıştım ki etraftaki öğrencilerin çoğaldığının farkında bile değildim. Resmi ve gri renk kurşun kalemimi çantama yerleştirdim ve tılsım kitabımı çıkardım. Bir kaç dakika sonra profesör derse girdi. Yakışıklı birine benziyordu. Aynı zamanda eğlenceli olduğunu anlayabiliyordum çünkü sınıfa girerken bile gülümsüyordu. "İyi günler arkadaşlar. Ben yeni Tılsım-Muska profesörünüz Jayson Ryan." diye kendini tanıttı. "Şimdi birazda sizleri tanıtalım." dedi ve tek tek herkese adını ve soy adını sordu. Arkalarda bir yerlerde oturduğum için sıra en sn bana geldi. Kıyafetlerine hiç dikkat etmemiştim. Üzerinde beyaz bir gömlek ve koyu renk bir jean vardı. Açıkçası havasına hava katmıştı. Masasında oturmuş ellerini birbirine kenetleyip tahta masanın üzerine koymuştu. "Adın nedir küçük hanım?" diye sordu. "Adım Renesmee Angela Drâgomir profesör." dedim. "Hangi bina kaçıncı sınıfsın?" diye sorularına devam etti. "Hufflepuff üçüncü sınıfım." dedim ve hafif bir gülümsemeyle yerime oturdum. "Teşekkür ederim. Evet hepinizle tanıştığıma göre artık derse girebiliriz." diye devam etti. "Lütfen kitaplarınızdan Wingardium Leviosa büyüsünün bulunduğu sayfayı açın." Profesör lafını bitirir bitirmez sayfalar hışırdamaya başladı. Bende kitabımı açtım. Profesör ilk önce kitaptan okutturduktan sonra büyüyü bir defa gösterdi ve herkesin denemesini istedi. Ben bu büyüyü bildiğim için zorlanmadım. Daha çok birinci sınıflar zorlanıyordu. Profesör yapamayanlara yardımcı olduktan sonra ödev vermeden dersi bitirdi ve ufak bir esiriyle sınıftan ayrıldı.
En son Renesmee Angela Drâgomir tarafından Çarş. Mayıs 19, 2010 10:04 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
Cassidy Laurel Gryffindor 2. Sınıf
Rp Partneri : Arıyorum. Bakalım xD Kan durumu : Safkan! Mesaj Sayısı : 29 Kayıt tarihi : 08/05/10 Yaş : 28 Lakap : Cass
| Konu: Geri: İlk Ders. Ptsi Mayıs 17, 2010 12:36 pm | |
| Onca dersten sonra çekilmeyecek Tılsım-Muska dersine girmek benim için işkenceydi. Ayrıca geçen sene zorla sevmeye çalıştığım profesör gitmişti -ki bu iyi bir şeydi; ama yeni profesörü merak etmiyor değildim- ve yeni bir profesöre ısınmak benim için zor olacaktı. Bu ders hiç ilgimi çekmediği için profesörün biraz fazla sıcakkanlı olması gerekiyordu.
Dersliğe girdiğimde fazla öğrenci yoktu. Profesörde bir öğrenciyle konuşuyordu. Üzerinde beyaz bir gömlek ve koyu renkte bir kot vardı. Bunun dışında cüppesini giymişti.
Sınıf dolmaya başlayınca profesör, bizi tanımak ister gibi sınıfı süzdü ve birkaç öğrencinin ismini sordu. Bu olaydan sıyrılabildiğim için şanslıydım. Profesörü tanımadan onunla nasıl konuşacağımı bilemezdim ve durumda mutlaka onu kızdırabilirdim.
Tanışma merasiminden sonra Profesör derse geçti. Genelde kitaptan okuyarak ders işiliyordu ve bu benim canımı sıkıyordu. Daha eğlenceli bir şekilde işleyemez miydi? Neyse ki bazı büyüleri kendisi bize gösterdi ve denememizi istedi. Wingardium Leviosa ve Exhilaro. Ben de en azından bu eğlenceli bölümden yararlanarak denemeye çalıştım. Birkaç kez denedim; ama sonuçta dersin rutinliğinden olsa gerek pek becerebildiğim söylenemezdi. Ben bu iki büyüyle uğraşırken Profesör ödev vermediğini söyledi. Bütün ders boyunca sevindiğim tek nokta buydu. Ödev dışında bir daha ki konuyu okumamızı istediğini söyledi. Bunu kesinlikle (!) yapacaktım. | |
|
Nathaniel Laurel Ravenclaw 2. Sınıf
Rp Partneri : Daisy Cheers Kan durumu : Safkan Mesaj Sayısı : 71 Kayıt tarihi : 29/03/10 Yaş : 29 Lakap : Nate
| Konu: Geri: İlk Ders. Ptsi Mayıs 17, 2010 1:51 pm | |
| O kadar dersten sonra şimdide sırada tılsım dersi vardı. Açıkçası bu dersi pek sevdiği söylenemezdi Nate'in. Dersliğe girdiğinde içeride ikizi Cass'i gördü. Şöyle bir göz kırpıp yakınında bir yerlere yerleşti ve Daisy'i beklemeye başladı, hala dersliğe gelmemişti. Profesörün öğrencileri tanımaya çalıştığını görünce kitapların arkasında kamufule olmaya çalıştı. Ama bu çabası sonuç vermedi. "Senin adın ne genç adam?" diye sordu profesör. "Nathaniel Laurel İkinci sınıfım ve Ravenclaw binasındayım profesör." diye yanıtladı Nate." "Peki o zaman Nate umarım derste çok eğleniriz." dedi profesör. Bu Nate'e bir umut vermişti. Açıkçası şu ana kadar girdiği bütün derslerde canı sıkılmıştı. Gerçi hayal kırıklığına uğraması da pek uzun sürmedi. Profesör dersi kitaptan okuyarak anlatıyordu ve bu Nate için gerçekten de eğlenceli bir durum değildi. Sonra profesör Wingardium Leviosa ve Exhilaro büyülerini öğrencilerine uygulayarak gösterdi. Nate hemen bu büyüler üzerinde çalışmaya başladı. Wingardium Leviosa ile işe koyulan Nate ilk denemelerinde pek başarılı olamadı. Denemelerine deva metti ve sonunda önündeki tüy kalemi havalandırmaya başardı. Sonra exhilaro büyüsü ile işe devam etti. Bu büyüyü Wingardium Leviosa'ya göre daha çabuk kavrayıp başarmıştı. Sonra zil çaldı ve Nate eşyalarını toplamaya yöneldi. Arkasından profesörün sesi çınladı. "Çıkabilirsiniz çocuklar bugünlük ödev yok ama bir sonra ki konuyu okuyarak gelin." dedi. pek de dert değildi Nate için. Sonra toparladığı eşyaları alıp profesöre gülümsedi ve sınıftan ayrıldı. | |
|
Amethystia Augustine Hufflepuff 5. Sınıf
Rp Partneri : Ararım dırınırınım ararım seni her yeerde, sorağrım ıssız ge ce lerde sevdiğim neerde? Kan durumu : Safkanımsı. Mesaj Sayısı : 51 Kayıt tarihi : 21/03/10 Yaş : 29
| Konu: Geri: İlk Ders. Çarş. Mayıs 19, 2010 10:47 pm | |
| Kalabalık olmayan dersliğe girdiğinde, yeni gelen ama ders programında gördüğü adını tam hatırlayamadığı profesörleri Bir şey Ryan’a selam vererek cam kenarındaki sıralardan birine oturdu Amethystia. Neredeyse bütün bir günün ardından, cadının istediği tek şey dört direkli karyolasına girmek ve gök mavisi gözlerini sıkıca yumup uyumaktı. Aslında bunu etrafında yükselen duvarlar olmadan, okul bahçesinde yapmayı tercih ederdi ama bahçeye fazla alışmak istemiyordu. Eninde sonunda kapalı yerlere girmesi gerekecekti, işte bu yüzden de kahrolası şeyle-klostrofobiyle- savaşmalıydı. Açık alanda yatmaya başlamak, içini yiyip bitiren korkunun kazanmasına izin vermek demek olurdu. Küçüklüğünden beri kapalı yerlerden hiç hazzetmemişti gerçi ama eskiden bu kadar kötü değildi korkusu. Bu şeydeki artışın uçmayı bırakmasıyla başladığını hissedebiliyordu cadı. Uçmak, kapalı bir yerde olmanın tam tersiydi çünkü ona göre. Gökyüzü sonsuzdu, o ise özgür. Hiçbir şeyin ona zarar veremeyeceğini düşünmek çok kolaydı orada ancak cadı, öyle olmadığını anlamıştı. İkinci sınıfta binasının takımında oynuyorken geçirdiği bir sakatlık sonucu, quidditch kariyeri daha başlamadan bitmiş sayılırdı şifacılara göre. Hemen pes etmemişti tabii, uçmayı denemişti ama olmuyordu işte, süpürgesinin üstünde beş dakika dengede kalabilmek için bile eskiden tüm bir maçta harcadığı çaba gerekiyordu. Okul yılı bittiğinde, çabalarını tamamen kesmişti cadı. Evine dönünce, ikisi de profesyonel oyuncular olan anne babasınınkinin aynısı olan son model süpürgesini, paraya acımadan yakmıştı. Bütün bunları hatırlamanın bir gereği olmadığını düşündü Amethystia, gök mavisi gözlerini pencereden görebildiği quidditch sahasından kaçırmaya çalışırken.
Başını çevirip sınıfta dolaştırdığında, öğrencilerin neredeyse hepsinin geldiğini fark ederek şaşırdı. Profesör, sınıfın ortasına geçip kendisini tanıttığında, daha dikkatini çekmeyen bir şeyi görünce daha da şaşırdı: Profesörün cüppesini görmüştü ve cüppenin içindekilerin de bu benzer olduğunu sanmıştı ama - Merlin! O giydiği kot pantolon mu? Hogwarts kesinlikle anne babasının ona anlattığı zamandaki gibi değildi demek ki. Ama cadı da bundan hiç şikayetçi değildi hani. Profesörün birkaç kişinin adını ve binasını soruşunu seyretti sonra. Piyango kendisine vurduğunda da, neler sorulduğunu gördüğü için yarı otomatik olarak ama saygılı bir ses tonuyla sıralı cadı: “Amethystia Augustine. Hufflepuff dördüncü sınıfım, profesör.” Profesörün o kadar kişinin adını hatırlayıp hatırlayamayacağını merak etti cadı. Ancak o düşünmeye vakit bulamadan, tanışma faslı bitmişti ve derse geçmişlerdi. Profesörün kitaptan bir şeyler okuduğunu duyabilse de duyduklarını algıladığını söyleyemezdi cadı ancak profesör, okuduğu şey her neyse uygulamaya geçtiğinde, dinlemiş olmayı diledi. En azından profesörün uygulamasını dikkatle izledi cadı. Sıra öğrencilere geldiğinde Amethystia, Wingardium Leviosa’yla sorun yaşadığını söyleyemezdi. Sonuçta birinci sınıftan beri biliyorlardı bir şeyler uçurmayı. Ancak Exhilaro o kadar da kolay değildi cadıya göre. Yine de zilin çaldığını duyduğunda ilerleme kaydettiğini düşünüyordu. Profesör, ödevleri olmadığını ancak sonraki dersin konusunu okumaları gerektiğini söylemişti ki, bir öğrenci olarak pek fazla arkadaşının onu yapacağını düşünmüyordu Amethystia. Gözlerini ovuşturarak sınıftan çıkan kalabalığın arasına katıldı o da. | |
|
Florence Ingrid Querelle Ravenclaw 4. Sınıf
Rp Partneri : Yok yok ve yok. Zaten gerekte yok! =) Kan durumu : Safkan Mesaj Sayısı : 301 Kayıt tarihi : 03/05/10
| Konu: Geri: İlk Ders. Perş. Mayıs 20, 2010 11:52 am | |
| Derslerin vermiş olduğu yorgunluk onu bitiriyordu neredeyse. Sanki omuzlarına fil çıkmış ve tıpklı sirkteki gibi tek ayağını üzerinde duruyordu. Bu dahada fazla yorulmasına sebep oluyordu. Son derse yaklaştığı için seviniyordu. Dersler bitsin hemen bahçeye çıkıp bir ağacın gövdesine yaslanacaktı. Hızlı adımlarla yürürken kafasını kurcalayan pek çok soru vardı. Yeni profesörü merak ediyordu mesela. Fakat kesin disiplin manyağı yaşlı bunaklardan olurdu. Yeterince dolu olmayan sınıfa girince göz ucuyla profesörü süzdü ve genç olduğunu görünce şaşırdı. Sırasına geçip diğer öğrenciletrin gelmesini bekledi. Sınıf dolunca profesör herkesin görebileceği bir noktada durdu. "Hogwarts'ta geçireceğimiz bu dönemin başarılı geçmisini umuyorum. Hepiniz hoşgeldini çocuklar. Ben yeni Tılsım profesörünüz Jason Ryan..." Birden durdu. Florence, profesörün sözcükleri seçtiğini anlamıştı. "... Evet. Şimdide sizleri tanıyalım bakalım." Daha dünden meraklı küçük sınıflar ve profesörün gözüne girmeyi hedefleyen zeka küpü çocuklar hemen kedilerini tanıtmaya başladılar. Bir müddet sonra sıranın kendisine geldiğini farketti. "Florence Ingrid Querell, Ravenclaw dördüncü sınıf." Zar zor profesöre gülümsedi ve sırasının içinde büzüldü. Profesör sınıfın ortasına geçtiğinde Florence arkdaşı ile anında sohbete başladı. Profesör sınıftaki hafif sessizliği öksürük ile bozunca herkes biranda sustu. Profesör Ryan deri kaplı kitabını açıp bölümler okumaya başladı. Pek dinlemiyordu aslında. Her derste okuma işi vardı. Anca profesör asasını çıkarınca herkes pür dikkat derse odaklandı. Wingardium Leviosa ha? Onu üç yıldır biliyordu neredeyse. Ah, birde Exhilaro vardı. Profesör önce kendisi denedi ve sonra öğrencilerden aynısını istedi. Florence cüppesinin cebinden asasını çıkarıp Wingardium Leviosa büyüsünü denemeye çaıştı. Aslında bayağı basit bir büyüydü. Yıllardır biliyordu zaten. Sıra Exilaro'ya gelince biraz afalladı. Bu büyüyü hiç yapamamıştı zaten. İleridede lazım olacağını inanmıyordu. Yinede denemeye çalışıp başaramadığını görünce etrafına baktı ve ancak sayılı kişilerin yapabildiğini görünce sevindi. Zil çalınca profesör ödev vermeyeceğini, fakat bir sonraki derse hazırlıklı gelmelerini söyledi ve iyi günler diledi. Florence eşyalarını toplayarak sınıftan çıktı.
| |
|
| Konu: Geri: İlk Ders. C.tesi Mayıs 22, 2010 9:07 pm | |
| Bundan sonra yazılanlar geç kalmış gibi yazılmalı. | |
|
Misafir Misafir
| Konu: Geri: İlk Ders. Paz Mayıs 23, 2010 9:17 pm | |
| Saatimin o iğrenç sesi... Elimi sertçe saate vurdum ve yere düştü. Sanırım buralarda çalıştırabildiğim Mugglelara özentiliğimin simgesi olan teknolojik aletlerimin sonuncusuydu. Aslında sabahın köründe falan değildim. Bir derse girmemiş ve son ders saatine kadar sıcak yatağımı özlediğimi hissederek odama çıkmış ve o zamanlar sağlam olan saatimi kurmuştum. Son derste ya uyuyacaktım ya da giremeyecektim. Saati yere düşürdüğümü hissetmem baya uzun sürmüştü ama sonunda fark etmiştim. Kafamı kaldırdım ve etrafa bakındım. Tabi ki odada kimse yoktu. Zaten kıyafetlerim üstümde olduğundan giyinme telaşım yoktu ama saçlarım karışmıştı. Ortak salona koştum orada da kimse yoktu. Etrafdaki birkaç baykuş ötüşüyordu. Oldukça korkunç bir atmosferdi sanki, Tılsım-Muska dersine geç kalmıştım. Bir an koşmaya başladım, bir yandan koşuyor diğer yandan yatağın içinde kendimle savaş verirken kırışmış kıyafetlerimi ellerimle düzlüyor diğer yandan saçlarımı toplamaya çalışıyordum mümkün olmadığını biliyordum ama en azından çabalıyordum. Kapının önüne geldiğimde gerçekten nefes nefese kalmıştım. Elimdekileri kontrol ettim, kitaplar, asam... sanırım her şey tamamdı. Keşke kendime bakabilecek bir aynam olsaydı da şu anı görebilseydim...Her neyse kapıyı çaldım. Profesörün sert sesi, "Girin!" diye bağırdı. Kapıyı yavaşça açtım, gerçekten geç kalmıştım. Öğrenciler dersi tamamlamışçasına yorgun sıralarına çökmüşlerdi. Nath ve Ingrid endişeli bakışlarla beni izliyorlardı... "Bayan Cheers, sizin gibisini görmedim. Nasıl oluyorsa son derse geç kalabiliyorsunuz?" bunu sevmiyordum, sınıf aralarında gülüşüyordu. Şu ezik bölümlerim bana gülmesi hiç hoşuma gitmiyordu. Bir an gözüme sınıftaki tek Slytherin olduğumu hissettiren iğrenç duyguyu hissettim. "Özür dilerim profesör" dedim kızgın ama mahçup bir telafuzla. "Geç otur yerine" diye tersleri özürümü profesör ve bende yerime oturdum. Oturduktan bir süre sonra zil sesini duymak bende şok etkisi yaratmıştı. Profesörün "Çıkabilirsiniz" sesi ile Nath ve Ingrid'in sınıfta olduğunu unutarak Slytherin ortak salonuna koştum. |
|
| Konu: Geri: İlk Ders. Perş. Mayıs 27, 2010 9:10 pm | |
| Ders sona ermiştir.Duyurular başlığını takip ediniz.
| |
|